lördag 26 juli 2008

Öring kring 3kg


Team sacrifice har bärgat tävlingsfisk under andra etappen... Även team falken har tagit öring som nästan når 3kg

Stockholm i topp


Team pm leder. 2. Team irma 3. Team kläppe 4. Team svedlund 5. Team dammådalen största öring hade team irma på 5125gram. Största gädda hade pappa g på 7015gram.

fredag 25 juli 2008

Dammådalen visar klass


Mikael Norrlander som numera "gästfiskar" med Bosse i Team Dammådalen drillade in denna tunga öring under sista timmen av första etappen i Hoverberg under Midnattstrollingen. Fisken vägde in på strax över 4kg och gav Dammådalen en 5:e plats inför etapp 2.

Team irma övertygar


Vi har nyss haft kontakt med Team Irma som alldeles precis fått upp denna fina fisk. Öringen som kom att bli nytt båtrekord vägde in på 5125 gram och var 79cm lång. Den ska tydligen ha fångats på Vuoksi Raksi och löja på 8m djup.

Starten går


Har landat i hoverberg nu. Alla båtar är ute och är startklara. Rapporter kommer under dagen.. Håll utkik

torsdag 24 juli 2008

Kanadaröding 6120 gram


Efter mycket tålamod och (tro det eller ej) över 1 och en halv timmes kamp så kunde fisken bärgas. Den högg på ena djupriggen och kom snabbt in till båten, fram med håven tänkte vi, men fisken ville något annat. Vi hade den ca 20 fot från båten vid varje stöt sen rusade den 20-50 fot. Så höll vi på i vad som kändes som en evighet. Det riktigt roliga i detta var att vi för första gången fiskade i Mickes nya båt. Så efter en dags fiske så lyder nya båtrekordet på Kanadaröding på 6120 gram, Hyffsad start ändå må jag säga. De andra fiskarna som vi behöll vägde 2570, 3985 och 4650. Alla vägdes på krönt våg på Bilisten hos Bosse.

3 fisk till i båten


Fick ett dubbelhugg på ena djupriggen plus ena sidan. Den på djupriggen vägde in på 2570 gram och den som tog i ytan vägde 3985 gram. På bilden ser ni Skeppare Micke possera med den största av dom. Den högg på 5-tums plugg. Även här strålande solsken över fjälltopparna.

Kanadaröding 4650 gram


Väl uppe i kallsjön börjar det bra. Efter ca 1 timmes fiske så högg denna granna kanadaröding. 4650 gram. Vi fortsätter i samma tempo. Solen steker och vattnet ligger blankt.

tisdag 22 juli 2008

Ny fiende...


Idag har det dykt upp en ny konkurrerande båt i hallen. Kul att trollingfamiljen växer för varje dag. Båten är en örnvik 530 flamingo. Skeppare är mikael norrlander från hallen. (Har fiskat med dammådalen de senaste åren) Väldigt bra som trollingbåt. Ska testfiska i den inom kort, rapport kommer

söndag 20 juli 2008

Kallsjön


Till veckan vankas det värmebölja över Jämtland. Då tänkte jag och en kompis dra bort till Kallsjön för att se om bjässarna är på hugget. Det blir nog både nattfiske, dagsfiske och morgonfiske. Har laddat med lite olika teorier kring fisket. Ser fram emot ett par spännande och varma dagar på Kallsjön. Rapporter kommer att dyka upp, var så säker.......

fredag 18 juli 2008

Nytt ekolod


Var hos bosse i team dammådalen i dag. Han hade köpt nytt ekolod. Jag hjälpte han att koppla in det. Efter lite om och men så gick det igång. Nu har han samma ekolod som oss. Samma förutsättningar alltså....

tisdag 15 juli 2008

Skiftande väder


Det är tur man inte befinner sig på sjön när vädret skiftar i rask takt...från strålande sol till hällregn på bara minuter. Hemskt!!

måndag 14 juli 2008

17 fiskar i trappen


Var vid dammån i eftermiddag. 17 fisk gick det idag. Och 9 i morse. De 2 största var öringhanar på 4.6kg resp 4.3kg sedan var de några runt 3kilos strecket. Har gått 75 fiskar nu på 3dagar..

söndag 13 juli 2008

Abborre 900gram


Var ute och prövade kastspöt i helgen... Vi var i närheten av grönviken i fåker. Resultatet blev mängder av mört , abborre och gädda. Till veckan vankas det trolling igen.

tisdag 8 juli 2008

Fisk nr 1


Gädda ca kilot

Ockesjön


Ute och provar i ocke idag. Lugnt än så länge

måndag 7 juli 2008

Besök i fisktrappen


Var vid dammån i dag för att se om några storöringar gick upp i trappen. Det gick upp 3st denna dag. Största på runt 2.5kg. Fina fiskar.

lördag 5 juli 2008

Tredje plats i Hallen


Jaha, då står man i samma sits som förra helgen då. I ledning efter dag 1, i ledning efter dag 2 och så slutligen blev vi snuvade på segern under sista tävlingstimmarna, precis samma syndrom som uppe i Arjeplog. Men ändå kan man inget göra. Nu när det lagt sig lite så är vi ändå överens om att det var värre uppe i Arjeplog. Så nära men ändå så långt bort. Med det resultatet med sig i bakfickan så hade vi inte så stora förväntningar inför Storsjötrollingen. Men ack så fel vi hade då. Genom att redan första dagen fiska fullt med 6 kanadicker med en medelvikt på över 3kg så kändes det som vi var på gång igen. Men det ändrades snabbt. Med bara en fisk under den andra dagen och en under den tredje så räckte det inte ända fram. Slutligen så vill vi tacka alla Jamttrollare som stöder oss och hejar på oss hela tiden. Vi har även fått otroligt mycke support hem i från byn, sånt värmer. Sen att det inte räckte hela vägen är en annan sak. Vi tar med oss alla erfarenheter o upplevelser till nästa tävling som äger rum nere i Hoverberg om 3 veckor. Även stor eloge till Trollingtävlingen i hallen denna helg. MYCKET bra arrangemang med mycket trevligt trollingfolk. Hoppas denna tävling aldrig försvinner från byn. Även till alla fiskare som inta bara deltagit i tävling utan även i all upprustning inför helgen, speciellt Filip o Palle som slet med bryggförflyttning trots ryggont o andra krämper. Tack för oss i Team Karlsson

Inför sista dagen

Som bekant har de 2 första dagarna hemma i Hallen gett oss mersmak inför den tredje. Vi ledde efter dag 1 då vi bärgat över 19kilo på 6 fisk in i båten. Under dag 2 så gick de lite trögare. Vi tog en Kanadaröding som nådde strax över 2,4 kilo. Sen fick vi inga fler. Men vi behöll ändå ledningen. De hade tydligen varit ganska trögfiskat hela dagen. Men så är det ju ibland, man lyckas ibland och misslyckas där emellan. Inför sista dagen har vi drygt 70 poäng ner till andraplatsen där Strike Pro jagar oss med sina 295 poäng. . Efter dom ligger LjusneJPM på 264. Och på fjärde platsen ligger hemmahoppet Dammådalen på 261 poäng. Mycket tajt i toppen alltså. Ser fram emot en spännade sista tävlingsdag. Tyvärr kan jag inte delta sista dagen då en förkylning + feber satte stopp för det. Men jag kommer stå vid bryggan när grabbarna kommer in. Och då hoppas jag på något extra spektakulärt. Vi hörs

Camyti/Suzuki



Här ser vi den deltagare som åkt längst inom riket för att komma hit. Han kommer från Sölvesborg i södra Sverige. Vi har även en båt från Preetz i Tyskland. Snacka om att brinna för ett intresse.

På jakt....




Lite taktiksnack inför starten under dag 2. Här är det Filip o Palle i Team Rubin som står för tipsen. De har åkt över 100 mil för att delta i tävlingen. När dom väl kommer upp så sliter dom med all upprustning inför tävlingen. Allt från bryggförflyttning till tältresning. Riktigt trevliga killar.

torsdag 3 juli 2008

Fest i tältet ikväll...


Jamttrollarna har fest ikväll. Vi firar dagen. Mycket folk här..

Riktigt fin kanada!


Idag lurade vi en fin fisk. Kanadaröding på 5.9kg. Vi fiskade fullt idag. Riktigt kul faktiskt. Vi leder efter första dagen hemma i hallen. 110 poäng före 2:an. Nya tag imorgon.

Första tävlingsfisken.


Kanadaröding ca 2.2 kg. Har även tagit en öring 48cm.

onsdag 2 juli 2008

Över 50lag anmälda nu


Bryggorna fylls på eftersom här i hallen. I morgon smäller det..

tisdag 1 juli 2008

Öring 2.3 kg


Ute och träningsfiskar på storsjön ikväll, 2 dagar innan storsjötrollingen.. grabben drillade upp denna läckra fisk.. En äkta storsjööring.